
Yrittäjyyteen on kuulunut kaikki mahdollinen ja yllättävä, moneen olen taipunut ja taivun tulevaisuudessa.
Aion panostaa 100% uuteen tulevaan ammattiini!
Olen tehnyt ravintola-alan töitä lähes kaksikymmentä vuotta niin rivimiehenä kuin yrittäjänäkin. Koulutukseltani olen painotuotantoassistentti ja tätä ammattia olen toteuttanut tähän asti yrittäjänä lähes päivittäin. Omistimme lapsieni äidin kanssa kolme ravintolaa Seinäjoella. Työpanokseni yrityksessämme oli markkinointi ja graafiset toteutukset suunnittelusta tuotteen painamiseen, ohjelmabuukkaukset, IT-tuki, internetsivujen tekeminen ja ylläpito sekä olutkoulutukset.
Ravintolayrittäjyyteen on kuulunut kaikki muu mahdollinen ja yllättävä, mitä mieleen voi tulla. Nurmikon leikkaus, kodinkonehuoltajan homma, iltojen isännöinti, putkimies, remonttimies, roudari, miksaaja… sormi ei ole mennyt suuhun, vaikka jotakin yllättävää on eteeni tullut.
Olen valmis seuraavaan haasteeseen ja valmis etenemään työurallani uusiin polkuihin.
Automaatio alana elää juuri nyt suurta murrosta ja antaa mahdollisuuden uusiin, rajapintoja rikkoviin sovelluksiin ja innovaatioihin.
Sähköautomaatio:
- Matematiikkaa
- Fysiikkaa
- Anturit ja instrumentointi
- Digitaali- ja tietokonetekniikkaa
- Tietoliikennettä ja sen tietoturvaa
- Koneautomaatio PLC- ohjelmointi ja käyttöliittymät
- Sähkö- ja 3D-CAD
- Sähkö- ja automaatiosuunnittelu
- Sähkömoottorit
Ohjelmointi:
- C#
- Python
- SQL
- Web-Ohjelmointi
Näiden lisäksi vielä yleiset insinööriopiskeluun liittyvät aineet sekä sähkötyöturvallisuutta sekä mittausta.
Painoviestinnän perustutkinto, Ulkoasuntoteuttajan osaamisala, Painotuotantoassistentti.
Yrittäjyys on opettanut minulle paljon asioita mitä normaalisti ei välttämättä tulisi edes ajatelleeksi esim. kuinka pienistä säästetyistä euroista voi syntyä tuhansien eurojen säästöjä. Yrittäjyys on rakentanut minuun pienen selviytyjän monellakin lailla. Tutuksi ovat tulleet myös yrityksen kassavirta, katelaskenta, laajentuminen jne. sekä fyysiset ja henkiset sietokykyni rajat. Osaan ajatella asioita yksityisyrittäjän kannalta.
Muutamaan otteeseen tehdyt ulkomaan kierrokset työntekijänä ovat myös antaneet oman osansa oppimateriaaleihin. Hollannissa ja Saksassa on tullut vuosien mittaan tehtyä muutaman kuukauden mittaisia työreissuja. Saksassa työskentelin maailmannäyttelyissä, EXPO 2000 Suomen paviljongissa. Hollannissa taas työskentelin hotellin yöporteerina, jonka työnkuvaan kuului, jos jonkinlaista, aina tulipalojen sammuttamisesta aamiaisen valmistamiseen. Nämä jos jokin ovat opettaneet toimimaan monikulttuurisessa työympäristössä ja tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.
Olen ikuinen haaveilija. Pää pilvissä, mutta jalat maassa, joten venyminen eli sopeutuminen on tapani olla olemassa. Haaveilusta on elämän varrella tullut tapa ja tästä tavasta on loppuen lopuksi ollut hyötyä myös työelämässä. Uudet ideat ja liiketoimintamahdollisuudet kumpuat haaveilun tuotoksina. Jotkut näistä ideoista selviävät laskukoneen tiukasta seulasta ja jotkut taas saavat jäädä leijailemaan haaveiden taivaalle. Yrittäjänä olen päässyt toteuttamaan joitakin parhaista ideoistani käytännössä asti. Nämä ideat tuovat paljon arvoa ja riihikuivaa käteistä yritykselle, sekä tietenkin iloa asiakkaille, jotka näistä konkretisoituneista ideoista pääsevät nauttimaan. Musiikki, sen säveltäminen ja sanoittaminen ovat myös hyvä esimerkki näistä konkretisoituneista ideoistani.
Empatia, eli kyky ymmärtää muiden tunteita. Kyky astua muiden saappaisiin, toisin sanoen. Empatia aiheuttaa joskus harmaita hiuksia, mutta parhaimmillaan se auttaa saamaan toisista ihmisistä kaikkein parhaimmat puolet esille.
Uuden kehittäminen ja vanhan paremmaksi jalostaminen ovat asioita, joissa olen omimmillani. Mielestäni on äärimmäisen mukavaa tehdä vaihtelevaa ja haastavaa työtä, kehittää uutta ja parantaa vanhoja tottumuksia. Pystyn loistamaan myös kiireessä ja stressitasoni on kova. Pidän jopa paineen alla työskentelystä, jolloin tulosten aikaan saaminen motivoi seuraavaan haasteeseen.
Hyviä puoliani työntekijänä:
- · Sosiaaliset taidot ja ihmisten ymmärtäminen
- · Uuden oppiminen – pohjaton mielenkiinto kaikkeen
- · Uuden keksiminen ja vanhan paremmaksi kehittäminen
- · Empatia – muiden tunteiden tulkitseminen
- · Innostaminen – itsensä ja muiden
- · Esiintyminen sekä verbaaliset ja kirjalliset taidot
Tulen loistavasti toimeen ihmisten kanssa. Olen oppinut yhtä ja toista ihmissuhdetaidoista ja huomannut, että vuorovaikutustaidot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Olen erittäin kykenevä toimimaan erilaisten ihmisten kanssa, osaan homman niin työntekijän kuin myös esimiehen roolissa. Pystyn työskentelemään itsenäisesti ja osana isompaa tiimiä.
Väitän omaksuvani nopeasti uusia asioita, koska sitä myös yrittäjyyteni on ollut. Pidän ongelmien ratkaisemisesta ja päättelykykyä vaativista työtehtävistä. Olen niissä täsmällinen ja oma-aloitteinen.
Esiintymistaitoja olen harjoitellut erilaisissa tilaisuuksissa, joissa olen yrittäjän roolissa esiintynyt. Myös Mallaskosken Panimon panimokierroksilla, olen esitellyt panimoa vuosien varrella useammalle tuhannelle kävijälle. Panimokierroksella esitellään, oluen ja panimon historiaa, raaka-aineita sekä oluen valmistusmenetelmät.
Tällä hetkellä toimin myös olutkouluttajana ja asiantuntijana Koutsit Group Oy:ssä, koutsit.fi.
Kansalaisopistolle olen pitänyt useita Kotioluen valmistamisen kursseja Seinäjoella ja Kristiinankaupungissa. Olen Suomessa niitä harvoja, jotka näitä tekevät.
Mallaskosken Panimon yhteydessä toimiva ravintola herää kesällä ansaitsemaansa kukoistukseen. Lähes 500 paikkainen terassi, luonnon rauhassa, mutta kävelymatkan päässä keskustassa herätetään henkiin Vappuna, josta se on auki aina elokuun loppuun. Tähän väliin mahtuu viikoittaiset live-illat, kesäteatteri, teema-illat sekä paljon muuta. Elokuun jälkeen siirrymme yksityistilaisuuksiin, joista pikkujoulukausi on luonnollisesti vilkkain.
”Kaba” sai alkunsa 2015 kesällä. Meillä oli kait jonkin sortin huutava tarve saada Seinäjoelle olohuonemainen ja rento olut-ravintola. Oikea olutravintola…Nykyään Kabacka nauttii jo hyvää mainetta nuoresta iästään huolimatta. Ravintolassa on laaja ja vaihteleva n. 50-80 oluen valikoima sekä vaihteleva oluen kylkeen passaava street food- ruokalista. Ruoka on kokeilemme intohimo ja he tekevätkin työtään rakkaudesta ruokaan.
Marraskuussa 2017 perustettu lounasravintola Varicko sai alkunsa, kun Rytmikorjaamo kaipasi uutta yrittäjää tiloissaan toimivaan ravintolaan. Tällä hetkellä Varicko on kovaa vauhtia kasvamassa tunnetuksi lounasravintolaksi sekä loistavaksi paikaksi viettää isompia juhlia. Varickolla voi nauttia hyvää ruokaa ja juomaa Rytmikorjaamon keikkojen yhteydessä tai vaikka Pako pelin lomassa.
- Kesätapahtumissa tehtävä
- Vastaavanhoitajan työ:
- Vauhtiajot (Seinäjoki)
- Mallaskosken Panimoravintola (Seinäjoki) ,
- Tangovapaa vyöhyke (Seinäjoki),
- Vauhtiajot (Seinäjoki), Pub Väiski ja Bar Nightclub Oscar (Lapua)
- Seinäjoen tangomarkkinat, Seinäjoki: baaritarjoilu
- Seinäjoen Vauhtiajot, Seinäjoki: olutteltan vastaava
- Tampere International Air Show,
- Tampere: baaritarjoilu
- Bar Oscar, Lapua: Baaritarjoilu, baaritarjoilu
- mm. tilaukset,
- inventaariot
- Catering
- Tilaustarjoilu
- Inventaariot
- Catering
- Tilaustarjoilu
- Inventaariot
- 2. vuorovastaava
- Inventaariot
- Kirjanpidon avustaminen
- Vastaanotto
- Järjestyksen valvonta
- Aamiainen (teko ja ylläpito)
- 2. vuorovastaava
- Invetaariot
- Markkinointi
- Baarimanuaalien ja hyllykarttojen suunnttelu ja ylläpito
- Inventaariot
- Terassibaarissa
- VIP Baarissa
- Bistrossa
Vapaaehtoistyöntekijä Vaasan elävan musiikin yhdistyksen (Welmu r.y) ylläpitämassä musiikkibaari Club 25:ssä vuosina 1998-2006.